Опис до патенту на корисну модель № 142429 "Пристрій для захисту й очищення внутрішніх поверхонь теплообмінного устаткування" - Андріанов, О. А.; Кюрчев, Володимир Миколайович; Кюрчев, Владимир Николаевич; Kiurchev, Volodymyr; Бережецький, О. В.; Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Пристрій для захисту й очищення внутрішніх поверхонь теплообмінного устаткування складається з блока живлення низької напруги, блока живлення високої напруги, генератора послідовності імпульсів, блоку вводу та відображення інформації, комутатора імпульсів, електромагнітного перетворювача, виконаного у вигляді імпульсаторів (магнітоіндукторів). Імпульсатори складаються з чотирьох однакових трикутних сегментних частин, розміщених в живому перерізі по колу через кожні 90° на одному рівні, у повздовжньому напрямку руху водного потоку з можливістю створення магнітного поля
Keywords: теплоенергетична промисловість; теплотехнічна промисловість; теплообмінні апарати