Переваги блокчейну в юридичному секторі - Салін, С, В.; Salin, S. (Запоріжжя : 2023, 2023)
UA: Юристи можуть використовувати технологію блокчейн для оптимізації та спрощення транзакційної роботи, цифровий підпис та незмінне зберігання юридичних угод. Використання скриптового тексту, смарт-контрактів та автоматизованого керування контрактами скорочує надмірні витрати часу на підготовку, персоналізацію та підтримку стандартних юридичних документів. Ця економія коштів перекладається на клієнта. Крім того, блокчейн демократизує доступ до системи правосуддя, спрощуючи споживчий досвід і знижуючи величезні судові витрати. Технологія розподіленого реєстру створює спільний реєстр, доступний для всіх сторін угоди. Контракти на основі блокчейну суворо дотримуються вимог, не викликають сюрпризів і не допускають неправильного тлумачення. Крім того, нетехнологи можуть краще зрозуміти транзакції, в які вони укладаються, і що являє собою смарт-контракт.
Keywords: обробки даних; NFT; технологія блокчейн; публічні реєстри