Сепарація насіння збільшує врожай соняшника - Бобровський, М. С. (My University, 2021)
Сучасне агропромислове виробництво пред'являє високі вимоги до якості очищення соняшникового насіння при зниженні наведених витрат за технологію очищення. Задоволення вимог стикається з необхідністю подолання технічних проблем, вирішення яких найчастіше намагаються знайти шляхом реалізації систем високоефективних окремих технологічних операцій. Серед них можна виділити системи, що визначають найбільш поширені універсальні повітряно-решітні зерноочисні машини для очищення зернових, соняшнику та щегого насіння, що є основними елементами сучасних зерноочисних агрегатів та ліній, що реалізують різні технології післяжнивного очищення насіння різних сільгоспкультур.
Keywords: насіння; соняшник; очищення насіння