Використання критерію Манна-Уітні для обробки даних досліджень об'єктів методом візуалізації - Гвоздовський, О. М.; Лобода, Олександр Іванович; Лобода, Александр Иванович; Loboda, Oleksandr (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
При проведенні аналізу знімків отриманих методом газорозрядної візуалізації важливим завданням є коректна їх обробка з використанням статистичних методів. При обробці зображень в програмному комплексі ГРВ передбачена можливість оцінки отриманого масиву даних стандартними статистичними засобами. За допомогою реалізованих візуальних і математичних статистичних оцінок можна визначити відповідність отриманих даних стандартним вимогам, з'ясувати характер розподілу даних всередині кожної серії, попередньо оцінити наявні між групами даних відмінності
Keywords: критерій Манна-Уітні; візуалізація; математичні статистичні оцінки; статистика