Лексико-семантична організація та стилістичні особливості жіночих номінацій - Максимець, Оксана Миколаївна; Максимец, Оксана Николаевна; Maksymets, Oksana; Вакасова, К. А. (My University, 2018)
Лексика сучасної української мови в процесі формування набуває значення зумовлені загальними тенденціями демократизації та лібералізації суспільно-мовних норм та покликані забезпечити розвиток мови відповідно до її соціально-політичного статусу. Сьогодні можна стверджувати, що аналіз українській мові новітньої доби охоплює весь комплекс проблем мовознавчої науки. У центрі таких досліджень - проблеми національної української мови, мовного нормування, планування, засади й формування нового літературного взірця української мови на тлі роз: сучасних функціональних стилів, вироблення нових методологічних і способів дослідження, пояснення та оцінки мовних явищ.
Keywords: мова; лексика; лексико-семантична група