Інформаційні системи і технології в обліку на підприємстві (ТОВ «АК Енерджи» м. Київ): кваліфікаційна робота магістра ОПП 051 «Економіка» - Цинцовська, Тетяна Олександрівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Інформаційні системи та технології в обліку забезпечують автоматизацію процесів управління діяльністю підприємства. Вони не тільки спрощують ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності, а й сприяють оптимізації управлінських рішень, підвищенню ефективності контролю за фінансовими потоками та регулюванню відповідності законодавчим вимогам. Впровадження інформаційних систем потребує обізнаності в усіх деталях, тобто адаптації до цифрових трансформацій та їх застосування в бухгалтерській діяльності. При правильних діях можна отримати бажане покращення результатів роботи підприємства підвищуючи показники якості виконання бізнес-процесів та посилюючи безпеку даних. Метою є обробка теоретичних та методичних даних щодо інформаційних систем та технологій у бухгалтерському обліку. Також оцінити їх вплив на діяльність підприємства та визначити інструменти вдосконалення для підвищення ефективності облікових процесів.
Keywords: інформаційна система; інформаційні технології; бухгалтерське програмне забезпечення; автоматизація бухгалтерського обліку; електронний документообіг