Теорія ударної взаємодії бульби картоплі за сепарації вороху - Адамчук, В. В.; Булгаков, Володимир Михайлович; Булгаков, Владимир Михайлович; Bulgakov, Volodymyr; Головач, І. В.; Смолінський, С. В.; Ігнатьєв, Євген Ігорович; Игнатьев, Евгений Игоревич; Ihnatiev, Yevhen (My University, 2017)
Побудовано нову розрахункову математичну модель ударної взаємодії бульби картоплі під час сепарації вороху. Отримано аналітичні вирази для обчислення ударного імпульсу і сили удару бульби об еластичну поверхню відбивального транспортера залежно від кінематичних параметрів сепаратора. Аналітично визначено динамічні обмеження допустимої швидкості бульби картоплі перед ударною взаємодією за умови її непошкодження.Наведені в роботі теоретичні результати можуть бути використані під час дослідження ударної взаємодії різних видів коренебульбоплодів із поверхнями різноманітних робочих органів сільськогосподарських машин.
Keywords: картопля; бульба; сепарація вороху; ударна взаємодія; ударний імпульс; еквівалентна схема