Використання наноматеріалів для атомної енергетики - Муследінов, А. Р. (ТДАТУ, 2021)
Атомна енергетика є сьогодні високотехнологічної галуззю та грає системоутворюючу й природоохоронну роль в паливно-енергетичному комплексі (ПЕК) країни. У проектованих і знов споруджуваних АЕС з реакторами ВВЕР-1000 і ВВЕР-1500 безпеку цих складних технічних систем, захист населення і навколишнього середовища від наслідків запроектних аварій забезпечується пристроєм локалізації розплаву активної зони, яке входить до складу технічних засобів, спеціально передбачених на АЕС для управління важкими аваріями, що утворюють четвертий - останній рівень глибокоешелонованого захисту.
Keywords: атомна енергетика; безпека ядерних реакторів; безпеки АЕС