Удосконалення операційного контролю та планування витрат у сільськогосподарському виробництві - Цап, Володимир Дмитрович; Цап, Владимир Дмитриевич; Tsap, Volodymyr (My University, 2017)
З отриманням незалежності в Україні не надавали належної уваги питанням формування витрат, собівартості продукції (робіт, послуг) підприємств і організацій. Впроваджуватись нові технології щодо підвищення конкурентно-спроможності продукції, при цьому не враховуватись у сфері управління економічно-господарською діяльністю як на підприємстві в цілому, так і в окремих його структурних складових. Це призвело не до удосконалення методів тонування, обліку, калькулювання і аналізу собівартості продукцуії , а от втрати прийомів, напрацьованих у попередні роки, при існуванні планово-адміністративної системи.
Improvement of operational control and planning costs in agricultural production
Keywords: технологічна карта; тонування витрат; собівартість; поопераційний контроль; управління виробництвом; виробничі витрати; ефективність виробництва; прибуток; technological map cost planning; cost; operational control; production management; production efficiency; profit