Опис до деклараційного патенту на корисну модель № 13645 "Спосіб отримання безлузгового ядра насіння рицини" - Дідур, Володимир Аксентійович; Дидур, Владимир Аксентьевич; Didur, Volodymyr; Зубкова, К. В. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2006)
Спосіб отримання безлузгового ядра насіння рицини, який складається з дозування насіння, руйну-вання оболонки насіння, відокремлення лузги від ядра на коливній поверхні та розділення рушанки повітряним потоком, який відрізняється тим, що перед руйнуванням оболонки насіння його орієнтують вздовж його більшої осі та руйнування ведуть шляхом розрізання насіння вздовж зорієн- тованої осі
Keywords: отримання безлузгового ядра насіння рицини; насіння рицини; оболонка насіння; сільськогосподарське виробництво; переробка насіння рицини