Опис до патенту на корисну модель № 123725 "Поршневий двигун внутрішнього згоряння" - Стефановський, Олексій Борисович; Стефановский, Алексей Борисович; Stefanovskyi, Oleksii (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Поршневий двигун внутрішнього згоряння містить колінчастий вал, робочий циліндр, в порожнині якого рухається поршень, з'єднаний з колінчастим валом через шатун, газорозподільні органи, що з'єднують порожнину циліндра з трубопроводами впускним і випускним, сумішоутворюючий пристрій, встановлений у впускному трубопроводі та з'єднаний з повітроочисником і паливним насосом з електроприводом, пристрій для іскрового запалювання, встановлений у головці циліндра, також випускний трубопровід з'єднаний з атмосферою через резервуар додаткової камери спалювання, оснащений пристроєм для іскрового запалювання. У впускному трубопроводі після сумішоутворюючого пристрою встановлений аналізатор складу горючої суміші, а в голівці циліндра встановлений датчик детонації, також резервуар додаткової камери спалювання з'єднаний з резервуаром стисненого повітря через регулятор тиску і клапан з електроприводом, причому аналізатор складу горючої суміші, датчик детонації та електроприводи паливного насоса і клапана додаткової камери спалювання з'єднані з контролером автоматизованої системи управління двигуном
Keywords: поршневий двигун; двигун внутрішнього згоряння; колінчастий вал; робочий циліндр; поршень; газорозподільні органи; теплові двигуни; ПДВЗ