Опис до деклараційного патенту на винахід № 40794 "Протипотоковий ротаційний пиловіддільник" - Рогач, Юрій Петрович; Рогач, Юрий Петрович; Rohach, Yurii; Мохнатко, Ірина Миколаївна; Мохнатко, Ирина Николаевна; Mokhnatko, Iryna (Державний департамент інтелектуальної власності, 2001)
Протипотоковий ротаційний пиловіддільник, який містить корпус з торцевим захисним кожухом, привідний двоконсольний електродвигун, на валу якого з одного боку закріплений ротор, а з іншого - робоче колесо, кільцеву решітку, встановлену навколо ротора й прикріплену до корпуса та захисного кожуха, який відрізняється тим, що кільцева решітка навколо ротора виконана з профільною зовнішньою поверхнею у вигляді конуса, твірна якого складена з нерухомих кілець зовнішнього діаметра, що збільшується від захисного кожуха до робочого колеса
Keywords: ротаційний пиловіддільник; привідний двоконсольний електродвигун; винахід; ротор