Система тривимірного моделювання геометричної моделі робочої поверхні плуга - Пихтєєва, Ірина Вікторівна; Пыхтеева, Ирина Викторовна; Pykhtieieva, Iryna; Гавриленко, Євген Андрійович; Гавриленко, Евгений Андреевич; Havrylenko, Yevhen; Холодняк, Юлія Володимирівна; Холодняк, Юлия Владимировна; Kholodniak, Yuliia; Бохан, О. Д. (My University, 2021)
UK : Розглядається алгоритм удосконалення технологічного процесу виготовлення відвала плуга культурного типу. Кожна технологічна задача в умовах підприємства може мати велику кількість варіантів, тому спеціалісту складно впоратися з подібними обсягами робіт, і в цих умова вирішальною передумовою до прискорення виробництва є впровадження автоматизованих систем. При проектуванні досліджено сучасні методи побудови лемішно-відвальної поверхні. У роботі пропонується використовувати метод побудови поверхні горизонтального циліндроїда і робочої поверхні по контуру в поперечно-вертикальній площині проекцій. Для побудови поверхні плуга, як горизонтального циліндроїда, використовується пакет твердотільного моделювання Solid Works. EN : An algorithm for improving the technological process of manufacturing a cultural plow blade is considered. Each technological task in an enterprise can have a large number of options, so it is difficult for a specialist to cope with such volumes of work, and in these conditions, the introduction of automated systems is a crucial prerequisite for accelerating production. During the design process, modern methods of constructing a ploughshare-dump surface are studied. In this paper, it is proposed to use the method of constructing the surface of a horizontal cylindrical body and the working surface along a contour in the transverse-vertical projection plane. The Solid Works Solid-State modeling package is used to build the plow surface as a horizontal cylindrical rod.
Three-dimensional modeling system for a geometric model of the plow's working surface
Keywords: каркасна поверхня; удосконалення технологічного процесу; автоматизація виготовлення лемішно-відвальної поверхні плуга; горизонтальний циліндроїд; допоміжна площина; фронтальна площина; напрямна крива