Побудова області стійкості лінійних неперервних систем в просторі двох параметрів, що нелінійно впливають на коефіцієнти характеристичного рівняння - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii; Мовчан, Л.; Проць, Я. (ТДТУ, 2005)
UK: Розглянуто питання побудови областей стійкості лінійних неперервних систем в просторі двох параметрів, обидва з яких нелінійно входять в коефіцієнти характеристичного рівняння. Запропоновано алгоритм знаходження точок границі області стійкості шляхом перебору тільки одного параметру, без перевірки на стійкість чи нестійкість системи в цих точках. Коректність результату гарантована застосуванням методу D-розбиття. EN: The problems of construction of stability regions of linear continuous systems in space of two parameters both of them nonlinearly go into coefficients of a secular equation are considered. The algorithm of determination a stability boundary points is proposed. It’s not required to control a stability of system in these points and correctness of results is guaranteed by using of D-partition method.
Keywords: метод D-розбиття; стійкість лінійних неперервних систем; використання ЕОМ; область стійкості (ОС); блок-схема алгоритму