Методологічні принципи забезпечення надійності паливних систем дизелей при роботі на біопальному - Журавель, Дмитро Павлович; Zhuravel, Dmytro (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: В роботі розглянуто методологічні принципи забезпечення надійності паливних систем дизельних двигунів при роботі на біопаливі. Проаналізовано вплив фізико-хімічних властивостей біопалив на працездатність елементів паливної апаратури. Запропоновано методологічні підходи до підвищення довговічності та ефективності роботи дизелів шляхом оптимізації режимів подачі палива, удосконалення систем фільтрації та застосування сучасних матеріалів із підвищеною зносостійкістю. /// EN: The paper considers methodological principles for ensuring the reliability of diesel engine fuel systems when operating on biofuels. The influence of the physicochemical properties of biofuels on the performance of fuel equipment elements is analyzed. Methodological approaches are proposed to increase the durability and efficiency of diesel engines by optimizing fuel supply modes, improving filtration systems, and using modern materials with increased wear resistance.
Keywords: методологічні принципи; паливні системи; дизельні двигуни; підвищення довговічності; працездатність; біопаливо; methodological principles; fuel systems; diesel engines; increasing durability; performance; biofuels