Використання МВОК для формування імунітету від інформаційних загроз. - Колмакова, Віра Олексіївна; Шаров, Сергій Володимирович (My University, 2023)
У статті розглядаються можливості масових відкритих онлайн курсів для формування здатностей протистояти інформаційним загрозам. Зазначається, що в сучасному віртуальному просторі відбувається процес інформаційно-психологічного впливу на особистість та суспільство взагалі. Захиститися від негативних впливів можна за допомогою особистісного розвитку в напрямку інформаційної безпеки. Розглянуто чотири онлайн курси, що розташовані на платформі Prometheus, за допомогою яких можна навчитись розрізняти інформацію, а також дотримуватися правил інформаційної гігієни. //////////////////////The article examines the possibilities of mass open online courses for the formation of abilities to resist information threats. It is noted that in the modern virtual space there is a process of informational and psychological influence on the individual and society in particular. You can protect yourself from negative influences with the help of personal development in the direction of information security. Four online courses, located on the Prometheus platform, are considered, with the help of which you can learn to distinguish information, as well as follow the rules of information hygiene.
The use of MOOC to form immunity from information threats.
Keywords: МВОК; інформаційна гігієна; інформаційна безпека; information hygiene; information security; MOOC