Інтелектуальна система автентифікації користувачів зa клaвіaтурним почерком - Строкань, Оксана Вікторівна; Коломоєць, Д. А. (Мелітополь : 2021, 2021)
UA: Сьогодні однією із найпоширеніших та актуальних загроз безпеці інформаційних систем сучасного бізнесу є загроза витоку даних, яка постійно зростає пропорційно інтенсивності використання інформаційних технологій. При цьому впливу зовнішніх загроз витоку даних є можливість протидіяти за допомогою апаратних та програмних засобів, які стосуються захисту каналів передачі даних, захисту веб-ресурсів організації. Протидія же внутрішнім загрозам набагато складніше. Тому, забезпечення контролю доступу співробітнику компанії до ресурсів інформаційної системи організації дасть змогу значно підвищити рівень безпеки даних компанії. Стандартні засоби автентифікації, такі як логін і пароль, вже не можуть забезпечити необхідний ступінь захисту, оскільки завжди існує ймовірність крадіжки або злому пароля. Тому все більш популярними стають інтелектуальні системи, які базуються на біометричному методі автентифікації. На сьогодні одним з найбільш перспективним шляхом вирішення задач вказаного напрямку є застосування технологій нейромережі. Таким чином пояснюється актуальність завдання та впровадження нейромережевих технологій для удосконалення засобів аналізу параметрів клавіатурного почерку призначених для розпізнавання особи користувача.
Keywords: захист інформації; впровадження інтелектуальних систем; програмне забезпечення