Людиномірність сучасного культурно-освітнього простору: філософсько-освітня рефлексія - Тишковець, Г. О.; Тараненко, Галина Григорівна; Тараненко, Галина Григорьевна; Taranenko, Halyna (Харків, 2020)
Світ має «людиномірний» характер, адже з одного боку, в ньому виконуються умови існування людини, з іншого людина в його специфіці є умовою існування світу. Ця «людиномірність» світу простежується крізь всю історію розвитку мислення і зміни його форм [2]. Проте сучасний світ набув людиномірності іншої природи, яка сильно відрізняється від попереднього терміну «людиномірність» зникненням цінності людського в людині
Keywords: людиномірність; культурно-освітній простір; філософсько-освітня рефлексія