Обґрунтування конструктивної схеми сервісної системи польового робота - Jevtuševski, Andrei; Olt, Juri; Ігнатьєв, Євген Ігорович (Запоріжжя : 2022, 2022)
UA: Енергоємність сучасних акумуляторних батарей дозволяє створювати машини й роботи з досить тривалим часом автономної роботи. Тому виникає гостра необхідність у швидкій зарядці цих батарей або, у випадку зупинки важливого технологічного процесу, можлива навіть заміна відпрацьованої батареї на заряджену, що дозволяє скоротити час простою при технологічному обслуговуванні. Для підвищення економічної ефективності вирощування сільськогосподарських культур доцільною є механізація всіх технологічних операцій, але при цьому виникає необхідність у створенні роботизованої системи догляду за ягідниками з автоматизацією всіх основних процесів. Оскільки польовий робот є безпілотною мобільною робочою машиною, його застосування в польових умовах має підтримуватися сервісною системою, основними завданнями якої є керування польовим роботом та в разі потреби проводити поповнення технологічних матеріалів і зарядку- заміну батарей.
Jevtuševski A., Olt Ju., Ігнатьєв Є. І. Обґрунтування конструктивної схеми сервісної системи польового робота. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (Запоріжжя, 01-25 листопада 2022 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2022. С. 134-138.
Keywords: конструктивна схема; автономна робота; сервісна станція; обслуговування; автоматизація; польовий робот