Формування окремих елементів амортизаційної політики підприємства - Трачова, Дар'я Миколаївна; Трачева, Дарья Николаевна; Trachova, Daria (My University, 2016)
UK: Питання формування амортизаційної політики підприємства в даний час повинно розглядатися не тільки в контексті суто облікової проблеми у якості складової облікової політики. В двадцять першому сторіччі до визначення елементів амортизаційної політики повинні долучатися фахівці різноманітних служб підприємства, оскільки саме амортизаційна політика знаходіться на перетині інтересів власників, фіскальних органів, інвесторів та держави. Забезпечення ефективної амортизаційної політики – це запорука науково-технічного прогресу країни в цілому, а не підприємства зокрема. Більш детальне вивчення окремих складових амортизаційної політики, зокрема строків корисного використання об`єктів необоротних активів, дає змогу стверджувати, що участь інженерів надає змогу визначати цей елемент з урахуванням тенденцій інноваційного розвитку та з урахуванням світової практики експлуатації аналогічних об`єктів. Для забезпечення розвитку цьому напрямку удосконалення амортизаційної політики підприємства необхідно змінити ставлення держави до нормативного регулювання строків корисного використання об`єктів необоротних активів. RU: Вопросы формирования амортизационной политики предприятия в настоящее время должны рассматриваться не только в качестве сугубо учетной проблемы, как составляющая учетной политики. В двадцать первом веке в определении элементов амортизационной политики должны участвовать специалисты различных служб предприятия, поскольку именно амортизационная политика формируется на пересечении интересов владельцев, фискальных органов, инвесторов и государства. Обеспечение эффективной амортизационной политики - это залог научно-технического прогресса страны в целом, а не предприятия в частности. Более детальное изучение отдельных составляющих амортизационной политики, в частности сроков полезного использования объектов необоротных активов, позволяет утверждать, что участие инженеров дает возможность определять этот элемент с учетом тенденций инновационного развития и практики эксплуатации аналогичных объектов. Для обеспечения развития амортизационной политики этом направлении необходимо изменить отношение государства к нормативному регулированию сроков полезного использования объектов основных средств. EN: Questions of the enterprise`s amortization policy formation must be considered not only as an accounting problem. Amortization policy in the twenty-first century, formed with the participation of engineering and economic services enterprise depreciation policy questions are at the intersection of the owners interests the fiscal authorities, investors and the state. Ensuring effective amortization policy - is the key to scientific and technological progress of the country. The participation of engineers in determining the useful lives makes it possible to determine it on the basis of innovative development trends and practices in operation of similar facilities in other countries. To ensure the development of the amortization policy you want to change the state's attitude to the normative regulation of the useful lives of fixed assets.
Formation of the enterprises depreciation policy elements
Keywords: амортизаційна політика підприємства; інноваційний розвиток; науково-технічний прогрес; складові елементи амортизаційної політики; державне регулювання; амортизационная политика предприятия; инновационное развитие; научно-технический прогресс; элементы амортизационной политики; государственное регулирование; depreciation policy of the enterprise; innovation development; scientific and technological progress; the elements of the amortization policy; government regulation