Малевич: чорний квадрат генія : тематична бесіда з мультимедійним супроводом - Ломейко, Наталя Григорівна (Запоріжжя: НБ ТДАТУ, 2026)
Казимир Малевич — український художник-авангардист, визначний діяч авангарду, засновник супрематизму, один з фундаторів кубофутуризму; педагог, теоретик мистецтва. Презентація присвячена художнику, який назавжди змінив світове мистецтво. Саме тому його картини сьогодні коштують десятки мільйонів доларів. «Чорний квадрат» називають іконою абстрактного мистецтва.
Keywords: український художник-авангардист; ікона абстрактного мистецтва; кубофутуризм; засновник супрематизму