Результати польових та лабораторних досліджень якості фракційного складу олійної сировини соняшнику в умовах Запорізької області - Желябін, В. О.; Михайлов, Євген Володимирович; Михайлов, Евгений Владимирович; Mykhailov, Yevhen; Mykhaylov, Yevhen (Мелітополь: ТДАТУ, 2017)
UK: Виробництво олійних культур належить до основних напрямів діяльності в сільському господарстві України. Аналіз середньорічної ціни реалізації насіння соняшнику сільсько-господарськими підприємствами Запорізької області показав, наскільки значний розмах цін спостерігається в межах однієї області на сільськогосподарську продукцію по маркетингових роках . Одним з найбільш значущих факторів визначення ціни на насіння соняшнику, є його якість, вологість,натура, засміченість. Особливу роль в цьому на-дається засміченості, яка складається з олійних крупних, легких сміттєвих до-мішок,що визначає актуальність проблеми. EN: The paper provides an analysis of the average prices for the implementation of sunflower seeds and experimental studies Shrovetide fractional composition of raw materials in the Zaporozhye region.
Keywords: лабораторні дослідження; олійна сировина; соняшник; виробництво олійних культур; oil - processing industry; the production of sunflower seeds; sunflower seeds; ef-ficiency; economic development