Історія науки і техніки: навчальний посібник - Мельник, Олександр Олексійович; Мельник, Александр Алексеевич; Melnyk, Oleksandr; Лобода, Олександр Іванович; Лобода, Александр Иванович; Loboda, Oleksandr (Мелітополь: ФО-Одноріг Т. В., 2018)
Навчальний посібник охоплює 7 тем навчальної програми дисципліни "Історія науки і техніки" У посібнику викладено основні напрями розвитку світової історії науки і техніки від створення та удосконалення перших знарядь праці, технології їх виготовлення до оволодіння силами природи завдяки технічним винаходам та науковим відкриттям
Keywords: історія науки і техніки; світова історія науки; світова історія техніки; знаряддя праці; технічні винаходи; наукові відкриття