Опис до патенту на корисну модель № 141718 "Мікрокліматичний пристрій підготовки чубуків до посадки" - Стручаєв, К. М.; Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Мікрокліматичний пристрій підготовки чубуків до посадки містить теплоізольовану камеру, вологоутримуючий матеріал, причому пристрій додатково містить нагрівач, який виконано у вигляді конденсатора холодильної машини і розміщено знизу, охолоджувач, виконаний у вигляді випарника холодильної машини і розміщений зверху, між нагрівачем і охолоджувачем встановлено теплоізолюючу перебірку
Keywords: мікрокліматичний пристрій підготовки чубуків до посадки; теплоізольована камера; вологоутримуючий матеріал; сільське господарство; розмноження винограду; розмноження плодових і квітково-декоративних культур