Інвестиційні ризики в туризмі - Грицаєнко, Галина Іванівна; Грицаенко, Галина Ивановна; Hrytsaienko, Halyna; Грицаєнко, Микола Ігорович; Грицаенко, Николай Игоревич; Hrytsaienko, Mykola (My University, 2020)
Для покращення інвестиційної привабливості туристичної галузі та зменшення відповідного інвестиційного ризику необхідні комплексні заходи, направлені на розробку пріоритетних напрямів інвестиційної політики туристичної галузі країни в цілому та окремих регіонів; формування відповідного ринку інвестиційних ресурсів; удосконалення правових засад регулювання туристичних відносин, в тому числі відповідності законодавства України про туризм світовим вимогам; запровадження інформаційної підтримки суб’єктів туристичної галузі, підвищення рівня якості та доступності туристичних послуг, розширення міжнародного співробітництва у сфері туристичної діяльності та утвердження України на світовому туристичному ринку. Перспективами подальших досліджень є обґрунтування інституційних перетворень, які сприятиме зменшення інвестиційного ризику в туристичній галузі на засадах стимулювання і підтримки підприємництва у відповідній сфері як державному, так і на регіональному рівні.
Keywords: інвестиційні ризики; туризм; туристична галузь країни; інвестиційна політика; туристичні агентства; оператори; туристичний ринок