Новітні проєктно-технологічні рішення контактуючих елементів машин військового та цивільного призначення - Ткачук, Микола Миколайович; Грабовський, Андрій Володимирович; Ткачук, Микола Анатолійович; Дьоміна, Наталя Анатоліївна; Зінченко, Олена Іванівна; Сєриков, Володимир Іванович; Гречка, Ірина Павлівна; Domina, Natalia (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: Для обґрунтування проєктно-технологічних рішень задля зміцнення контактуючих елементів машин військового та цивільного призначення здійснено багатоваріантне чисельне моделювання напружено-деформованого стану цих тіл. Із цією метою розроблено варіаційну постановку задачі про контактну взаємодію тіл складної геометричної форми. /// EN: To substantiate design and technological solutions for strengthening the contacting elements of military and civil vehicles, a multivariate numerical simulation of the stress-strain state of these bodies was carried out. For this purpose, a variational formulation of the problem of contact interaction of bodies of complex geometric shape was developed.
Keywords: контакт; математична модель; скінченний елемент; тиск; міцність; contact; mathematical model; finite element; pressure; strength