Напрями енергоефективного розвитку агропромислового комплексу України - Болтянський, Олег Володимирович; Болтянский, Олег Владимирович; Boltianskyi, Oleh; Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia (Поліський національний університет, 2020)
Україна має величезний потенціал енергозбереження, який можна порівняти з приростом виробництва всіх первинних енергоресурсів. Потенціал України з енергозбереження здатний вирішити проблему забезпечення економічного зростання країни. Але в даний час ці можливості не використовуються, і країна залишається однією з найбільш багатовитратних в світі. Енергоємність економіки України істотно перевищує показник Японії та США за паритетом купівельної спроможності. Суттєвим фактором зниження економічного зростання країни може стати нестача енергії.
Keywords: ресурсозбереження; енергоємність продукції; види паливно-енергетичних ресурсів; енергозбереження; економія електроенергії