Оптимізація використання земельних ресурсів сільськогосподарських підприємств : кваліфікаційна робота бакалавра : спец. 073 Менеджмент ОПП «Менеджмент» - Кучерявко, Анжеліка Сергіївна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Об’єктом дослідження виступає сільськогосподарське підприємство Херсонській області. Предметом дослідження є процеси управління земельними ресурсами та оцінки їх ефективності використання. Методи дослідження. Аналіз, синтез, порівняння, статистичні та графічні методи. У першому розділі висвітлено теоретичні засади раціонального використання земель та менеджменту в агросекторі. У другому розділі проведено аналіз землекористування на підприємстві, виявлено проблеми та обґрунтовано напрямки їх вирішення.
Keywords: земельні ресурси; ефективність землекористування; підприємство; економіко-математична модель; менеджмент