Техніко-енергетична оцінка ефективності обладнання зернопунктів - Сідельников, Б. Ю.; Постнікова, Марина Вікторівна; Постникова, Марина Викторовна; Postnikova, Marina (СНАУ, 2021)
Розвиток механізації і автоматизації технологічних процесів на зернопунктах пов'язаний з використанням великої кількості транспортуючих машин, зокрема, норій. Всі технологічні і транспортні операції виконуються з обов’язковою їх участю. Ступінь використання норій за продуктивністю є основним критерієм, який визначає найважливіші техніко-економічні показники зернопункту. У зв’язку з цим досягнення економічності роботи електроприводів норій є актуальним завданням
Keywords: технологічні процеси; автоматизація; механізація; електропривод норій; машини післязбиральної обробки зерна