Опис до патенту на корисну модель № 125145 "Рециркуляційна сушарка" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Пацький, І. Ю.; Паляничка, Надія Олександрівна; Паляничка, Надежда Александровна; Palianychka, Nadiia; Богданов, Д. О. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Рециркуляційна сушарка містить повітропідігрівач, вентилятор, сушильну камеру з решітчастими основами для розміщення матеріалу, який висушується і які розміщено всередині корпусу сушильної камери, патрубок для під’єднання до тепловентиляційного агрегата. При цьому вентилятор розміщено перед входом встановленого охолоджувача-підсушувача з патрубком відведення конденсату і повітряпроводом для під’єднання до повітропідігрівача, повітропідігрівач виконано у вигляді конденсатора холодильної машини, а охолоджувач-підсушувач виконано у вигляді випарника холодильної машини і розміщено на шляху потоку повітря до повітропідігрівача, патрубок відведення конденсату встановлено в нижній частині повітропроводу, вихід корпусу сушильної камери з'єднано рециркуляційним повітропроводом з входом до вентилятора, в холодильній машині встановлено додатковий конденсатор
Keywords: рециркуляційна сушарка; повітропідігрівач; вентилятор; сушильна камера; тепловентиляційний агрегат; охолоджувач-підсушувач; повітряпровід