Методичні вказівки для виконання практичних робіт з курсу "Ландшафтна екологія" для студентів напряму підготовки 101 «Екологія» - Ганчук, Максим Миколайович; Ганчук, Максим Николаевич; Hanchuk, Maksym (My University, 2018)
В системі підготовки висококваліфікованих фахівців-екологів дисципліна «Ландшафтна екологія» є базовою навчальною дисципліною і становить основу знань зі структури, динаміки і функціонування ландшафтів як середовища життя і діяльності живих організмів, у тому числі людини. Знання базових закономірностей функціонування геосистем складають основу практичної діяльності фахівця-еколога. Навчальна дисципліна базується на дисциплінах, що входять до циклів природничо-наукової та практичної і професійної підготовки фахівців екологічного профілю, зокрема «Загальна екологія», «Моніторинг навколишнього середовища», «Геологія з основами геоморфології», «Картографія з основами топографії», «Антропогенний вплив на геосистеми» тощо.
Keywords: екологія; ландшафтна екологія; навколишнє середовище; картографія