Участь студентської молоді у розвитку свого міста: думай глобально – дій локально - Ткаченко, М.; Вороніна, Юлія Євгенівна; Воронина, Юлия Евгеньевна; Voronina, Yuliia (ТДАТУ, 2018)
Активна участь молоді у процесах прийняття рішень та вирішенні проблем в громадах, де вони проживають, має важливе значення для розбудови відкритого, демократичного, солідарного та квітучого суспільства. Участь в житті громади та активна громадянська позиція молоді передбачають наявність прав, засобів, простору та можливостей, а в разі необхідності – і підтримки для участі в процесі прийнятті рішень та впливу на цей процес, а також участі в будь-яких формах діяльності з метою побудови кращого суспільства. Це є одним з головних стандартів, якими керується Молодіжна політика ЄС та Ради Європи.
Keywords: молодь; Молодіжна політика ЄС; студентське самоврядування; самоврядування