Поетична фоніка А. фон Дросте-Гюльсхоф (цикл «Zeitbilder») - Білоус, Н. В.; Белоус, Н. В.; Bilous, N. V. (Міжнар. гуманіт. ун-т, 2015)
UK: Стаття присвячена вивченню особливостей поетичної фоніки (звукопису) та естетичних функцій звукового повтору у віршах раннього циклу А. Дросте «Zeitbilder». Досліджується частотність уживання авторкою асонансу, алітерації та звукового повтору і градацій як стилістичних засобів виразності емоційного мовлення. RU: Статья посвящена изучению поэтической фоники (звукописи) и звукового повтора в раннем цикле А. Дросте «Zeitbilder». Исследуется частота применения автором ассонанса, аллитерации и звукового повтора и градаций как стилистических средств выразительности эмоциональной речи. EN: The article is devoted to studying poetical phonics (tone-painting) and sound repetitions in early poem series by A.von Droste-Hulshof. The frequency of assonance, alliteration and sound repetitions applying by the author and their gradation as stylistic devices of emotional speech expressiveness are analyzed.
Поэтическая фоника А. фон Дросте-Гюльсхоф (цикл «Zeitbilder»)
Poetical phonics of A.von Droste-Hulshof (the poem series «Zeitbilder»)
Keywords: поетична фоніка (звукопис); звуковий повтор; поезія; вірш; асонанс; алітерація; поэтическая фоника (звукопись); звуковой повтор; стихотворение; ассонанс; аллитерация; poetical phonics (tone-painting); sound repetition; poetry; poem; assonance