Опис до патенту на корисну модель № 146671 "Пристрій збереження роботоздатності трифазних асинхронних електродвигунів при обриві фази джерела живлення" - Вовк, Олександр Юрійович; Вовк, Александр Юрьевич; Vovk, Oleksandr (Державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Пристрій збереження роботоздатності трифазних асинхронних електродвигунів при обриві фази джерела живлення складається з приєднаного до однофазної мережі живлення трифазного асинхронного електродвигуна, блока керування електродвигуна, який складається з магнітного пускача, кнопок "Пуск" і "Стоп", блока захисту від перевантажень, що складається з теплового реле. Додатково введено блок фазозміщення, який складається з трьох конденсаторів, включених між вивідними затискачами електродвигуна; блок вимірювання живильної напруги, який складається з трьох силових резисторів, з'єднаних зіркою та приєднаних до лінійних проводів, які живлять електродвигун; блок комутації, який складається з трьох проміжних реле змінного струму, котушки яких приєднані паралельно до силових резисторів, а розмикаючі контакти включені послідовно з котушками однополюсних контакторів, з трьох однополюсних контакторів змінного струму, силові контакти яких включені послідовно з конденсаторами блока фазозміщення; блок сигналізації, який складається з трьох сигнальних ламп, які включені паралельно котушкам однополюсних контакторів.
Keywords: асинхронні електродвигуни; джерела живлення; блок керування електродвигуна; теплове реле; блок фазозміщення; конденсатор; електродвигун