Соціальний капітал регіону - Грицаєнко, Микола Ігорович; Грицаенко, Николай Игоревич; Hrytsaienko, Mykola (My University, 2020)
В сучасних умовах однім з першорядних завдань управління соціально-економічним розвитком національної економіки виступає забезпечення збалансованого регіонального розвитку. У цьому контексті актуалізується проблема визначення конкурентних переваг окремих регіонів з урахуванням перспектив стратегічного планування їх соціально-економічного розвитку. Для забезпечення репрезентативної оцінки конкурентних переваг регіону доцільно враховувати як економічні, так і соціальні чинники, приділяючи увагу аналізу компонентів соціального капіталу.
Keywords: соціальний капітал; регіон; індикатор