Реалізація адаптивної системи автоматичного керування - Лобода, Олександр Іванович; Лобода, Александр Иванович; Loboda, Oleksandr; Дубініна, Світлана Вікторівна; Дубинина, Светлана Викторовна; Dubinina, Svitlana (Мелітополь: ТДАТУ, 2017)
UK: Запропоновано спосіб реалізації адаптивної системи автоматичного керування, заснований на використанні підлаштованого двоканального коригуючого пристрою динамічних характеристик систем автоматичного керування, що надає можливість визначення фазового зсуву за значеннями коефіцієнту передачі по амплітудам, значно підвищує ефективність і спрощує розрахунки для адаптивних систем керування з нестаціонарними параметрами. RU: Предложен способ реализации адаптивной системы автоматического регулирования, основанный на использовании подстраиваемого двухканального корректирующего устройства динамических характеристик систем автоматического регулирования. Показан способ реализации определения фазового сдвига по значениям коэффициента передачи по амплитудам, что значительно повышает эффективность и упрощает расчеты для адаптивных систем управления с нестационарными параметрами. EN:Тhe proposed method of implementing an adaptive automatic control system based on the use of under-arranging the dual correction device dynamic characteristics of automatic control systems. Shows the method implementation for determining the phase shift values of the transmission amplitudes significantly increases the efficiency and simplifies the calculations for adaptive control systems with time-varying parameters.
Реализация адаптивной системы автоматического управления
Adaptive reconstruction of scada system automatic control
Keywords: адаптивні системи автоматичного керування; амплітудно-частотна характеристика; якісні показники; коефіцієнт передачі; сигнал пошуку; ПІД-регулятор; фазо-частотна характеристика