М. Фарадей, Д. Максвелл та історія теорії електромагнітного поля - Мельник, Олександр Олексійович; Мельник, Александр Алексеевич; Melnyk, Oleksandr (My University, 2017)
Більшість теоретичних схем науки конструюються не за рахунок прямої схематизації досвіду, а методом трансляції вже створених абстрактних об’єктів. Щоб виявити цю специфіку побудови теоретичних моделей, звернемося до конкретного матеріалу історії електротехніки.
Keywords: історія електротехніки; теорія електромагнітного поля; М.Фарадей; Д. Максвелл; магнітні поля; електричні поля