Особливості правової соціалізації внутрішньо переміщених осіб - Нестеренко, Олена Миколаївна; Нестеренко, Елена Николаевна; Nesterenko, Olena (My University, 2017)
UK: Стаття присвячена дослідженню явища правової соціалізації як фактору адаптації особи до правового життя, інтеграції людини в правове середовище, правові відносини; аналізу особливостей правової сціалізації внутрішньо переміщених осіб, а також формулюванню висновків і пропозицій щодо максимально ефективної правової адаптації зазначених осіб. RU: Статья посвящена исследованию явления правовой социализации как фактора адаптации личности к правовой жизни, интеграции человека в правовую среду, правовые отношения; анализу особенностей правовой социализации внутренне перемещенных лиц, а также формулированию выводов и предложений относительно максимально эффективной правовой адаптации указанных лиц. EN: The article investigates the phenomenon of legal socialization factor as people adapt to legal life, integration rights in the legal environment, legal relations; analysis of legal socialization features internally displaced persons, as well as formulating opinions and suggestions on the most effective legal adaptation of these persons.
Keywords: правова соціалізація; правова адаптація; правосвідомість; правова культура; правове виховання; внутрішньо переміщені особи; правові норми; право; правовая социализация; правовая адаптация; правосознание; правовая культура; правовое воспитание; внутренне перемещенные лица; правовые нормы; legal socialization; legal adaptation of justice; legal culture; legal education; internally displaced persons; law