Особливості формування трансакційних витрат в аграрному секторі економіки - Захарова, Наталя Юріївна; Захарова, Наталья Юрьевна; Zakharova, Natalia; Соляник, О. М. (My University, 2020)
Ключовою ланкою агропромислового комплексу, продовольчою та сировинною основою, яке забезпечує його функціонування є сільське господарство. Реформування аграрного сектору та перехід до ринкової економіки призвели до значних змін у формах господарської діяльності та понесення сільськогосподарськими підприємствами додаткових витрат для ведення підприємницької діяльності в нових умовах, а саме: за користування майном, реєстрація права оренди, переоформлення, витрати, які полягають у залученні додаткових фінансових ресурсів та інші. Саме ці витрати на сьогоднішній день прийнято називати трансакційними витратами.
Keywords: економіка; аграрний сектор; трансакційний сектор; управління витратами; прибуток