Обгрунтування вдосконалення технологічного обладнання для сушіння харчових продуктів - Гєнчев, М. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Не менш важливий процес в харчовій промисловості – це процес сушки харчових продуктів. Термічною сушкою називається операція зневоднення вологих продуктів випаровуванням з них вологи у навколишнє повітряне середовище при їх нагріванні. Найчастіше використовуються барабанні сушарки. Вони можуть бути застосовані для сушіння будь-яких матеріалів незалежно від їх крупності та початкової вологості. Однак недоліком даного типу сушарки є неефективне використання сушильного агента внаслідок його проходження через незначний об'єм матеріалу.
Keywords: сушіння харчових продуктів; барабанна сушарка