Лісові смуги Українського Приазов’я, як місця гніздування птахів - Аюбова, Ельнара Мусаібовна; Аюбова, Эльнара Мусаибовна; Aiubova, Elnara (My University, 2011)
Uk:Тривалий час в Українському Приазов`ї домінували степові біоценози, які були розмежовані заплавами невеликих річок з лучною та слабко розвиненою деревно-чагарниковою рослинністю. Враховуючи те, що штучні лісонасадження існують у Приазов`ї понад 200 років, вони спричинили великий вплив на орнітофауну регіону, оскільки стали екологічними руслами для багатьох лісових видів, а також місцями їх гніздування та перебування під час міграцій або зимівлі.
Keywords: Українське Приазов'е; степові біоценози; гніздування птахів; птахи; гніздування; лісові смуги; степові зони України; Північне Приазов’е