Сучасний стан розвитку гідропневмоприводів - Мамонтов, Р. В. (ТДАТУ, 2020)
Гідропривод набуває широкого застосування в машинобудуванні та став невід’ємною складовою частиною сучасних мобільних машин і промислового обладнання. Сучасний етап розвитку гідроприводу характеризується перш за все масовістю його виробництва у багатьох країнах світу, автоматизацією виробничих процесів, гідрофікованістю машин за рахунок використання досягнень електрогідроавтоматики, пошуком енергозберігаючих рішень на основі використання насосів і гідромоторів з регульованим робочим об’ємом, розширенням температурного діапазону, широкою стандартизацією гідравлічних компонентів, зниженням рівня шуму, та зниженням металоємності гідромашин і гідроапаратів.
Keywords: гідропривод; машинобудування; електропривод; гідропневмоприводи; гідростатична передача; дросельне регулювання