Екстракт Avena Sativa як інгібітор псування гарбуза під час його тривалого зберігання - Данченко, Олена Олександрівна; Данченко, Елена Александровна; Danchenko, Olena; Здоровцева, Любов Миколаївна; Здоровцева, Любовь Николаевна; Zdorovtseva, Liubov; Данченко, Микола Миколайович; Данченко, Николай Николаевич; Danchenko, Mykola; Майборода, Данііл Олександрович; Майборода, Даниил Александрович; Maiboroda, Daniil; et al. (ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: Гарбуз – стародавня культура, яка за вмістом цілющих речовин перевершує багато інших овочів. Доведено, що плоди гарбуза можуть зберігати свої поживні властивості в регульованих умовах (при 6 ... 8 ° С і 75-80% відносної вологості повітря) від 4 місяців до року. Втім, при тривалому зберіганні гарбуза в ньому поступово зменшується вміст вітамінів та інших біологічно активних речовин. Окрім того, при тривалому зберіганні гарбузів спостерігається їхнє поверхневе псування. EN: The influence of surface treatment of pumpkin by oat extract on its deterioration during its prolonged storage has been determined. The expediency of using oats extract for preserving pumpkins in the proposed mode has been proved.
Keywords: гарбуз; зберігання овочів; екстракт; обробка поверхні; фенольні сполуки; pumpkin storage; oat extract; surface treatment; spoilage; vitamin C; β- carotene; phenolic compounds