Теоретичні основи диспергування в струминному гомогенізаторі молока - Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; Ковальов, Олександр Олександрович; Ковалев, Александр Александрович; Kovalov, Oleksandr (My University, 2013)
Основною причиною відсутності високоефективного обладнання для гомогенізації з низькими енерговитратами є відсутність єдиної теорії гомогенізації, що пояснюється труднощами безпосереднього спостереження процесу дроблення жирових кульок внаслідок мікроскопічних розмірів жирових часток та високих швидкостей їх руху. Тому розробка теорії руйнування жирових кульок молока є актуальною проблемою сучасної переробної промисловості.
Keywords: обладнання; гомогенізація; спостереження процесу; молоко; вершки; зміни числа Рейнольдса; режим; критерії Вебера; продуктивність; швидкість