Державний борг як фактор ризику безпеки України: макроекономічний огляд - Кукіна, Наталя Володимирівна; Захарченко Олена Григорівна (ТДАТУ, 2013)
У статті проведено аналіз державного боргу України, визначено боргові ризики держави та їх наслідки для країни. Обґрунтовано загрозливий стан фінансової сфери економіки у зв’язку з відсутністю великого запасу міцності в країні (до 60% від ВВП). Запропоновано заходи по зменшенню обсягу державного боргу і пов’язаних з ним ризиків.
Keywords: боргове зобов’язання; обслуговування боргу; дефіцит бюджету