Використання цифрових освітніх ресурсів при вивченні дисциплін гідравлічного спрямування - Журавель, Дмитро Павлович; Zhuravel, Dmytro (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У статті розглянуто структуру та характеристику цифрових освітніх ресурсів під час викладання дисциплін гідравлічного спрямування. Проаналізовано та обґрунтовано вимоги до якості навчальних досягнень при використанні інформаційно-освітніх ресурсів. Визначено основні підходи до інтеграції цифрових ресурсів у освітній процес та їх вплив на підвищення ефективності засвоєння навчального матеріалу. Окреслено переваги використання сучасних цифрових інструментів у формуванні професійних компетентностей здобувачів освіти. /// EN: Тhe article examines the structure and characteristics of digital educational resources during the teaching of hydraulic steering disciplines. The requirements for the quality of educational achievements when using information and educational resources have been analyzed and substantiated. The main approaches to the integration of digital resources into the educational process and their influence on increasing the efficiency of learning the learning material are determined. The advantages of using modern digital tools in the formation of professional competencies of education seekers are outlined.
Use of digital educational resources in studying the disciplines of hydraulic direction Summary
Keywords: цифрові освітні ресурси; інформаційно-комунікативні технології; навчальний процес; організація навчальної діяльності; методи навчання; digital educational resources; information and communication technologies; educational process; organization of educational activities; teaching methods