Конкурентна стратегія ПрАТ «Звенигородський сироробний комбінат» на ринку сиру: кваліфікаційна робота магістра : спец. 075 Маркетинг ОПП «Маркетинг» - Гуріна, Наталія (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Метою кваліфікаційної магістерської роботи є теоретичне обґрунтування та розробка методологічних положень, а також формулювання науково практичних рекомендацій щодо формування та реалізації комунікаційної стратегії на ринку молока та молочних продуктів з урахуванням сучасних тенденцій ринку та поведінки споживачів. Для досягнення поставленої мети у роботі вирішено такі завдання: теоретичні підходи до дослідження сутності формування комунікаційної стратегії; систематизувати методичні підходи до формування комунікаційної стратегії; проаналізувати макро- та мікросередовище підприємства на ринку; розробити модель купівельної поведінки споживачів; дослідити стратегічний потенціал підприємства; запропонувати напрямки удосконалення конкурентної стратегії та визначено економічну ефективність її реалізації. Методи проведення дослідження включають загальнонаукові методи (аналіз, синтез, індукція, дедукція, узагальнення), методи стратегічного аналізу, економіко-статистичні та фінансово-економічні методи, а також методи маркетингових досліджень. Основні результати дослідження полягають у розробці практичних рекомендацій щодо формування та реалізації комунікаційної стратегії на ринку молока та молочних продуктів з урахуванням сучасних тенденцій ринку та поведінки споживачів.
Keywords: комунікаційна стратегія; макро- та мікросередовище підприємства; поведінка споживача; ринок молока та молочних продуктів; стратегічний аналіз