Основні аспекти росту дерев черешні залежно від строків основного обрізування - Алексєєва, Ольга Миколаївна; Алексеева, Ольга Николаевна; Aleksieieva, Olha (My University, 2018)
Традиційно обрізку більшості плодових культур, у тому числі черешні, проводять у період спокою дерев. Проте відомо, що такий сірок обрізування викликає у рослин найбільшу ростову реакцію. Так, згідно з дослідженнями, сила росту дерев яблуні, що обрізуються під час спокою, на 25-30% вища, ніж при обрізуванні після збирання врожаю. Крім того, погодні умови лютого- березня сприяють зараженню дерев бактеріальними та грибними захворюваннями. Через це, ведеться пошук нового строку основного обрізування дерев черешні для подолання вказаних проблем
Keywords: ріст дерев черешні; обрізка дерев; плодові культури; ростова реакція; зараження дерев; бактеріальні захворювання; грибкові захворювання