Опис до патенту на корисну модель № 97880 "Спосіб освітлювання електрофоретичної комірки водного середовища" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Державна служба інтелектуальної власності України, 2015)
Спосіб освітлювання електрофоретичної комірки водного середовища, згідно з яким водне середовище електрофоретичної камери освітлюють у горизонтальній площині когерентним випромінюванням через електромеханічний модулятор та систему дзеркал, випромінювання гелій-неонового лазера спрямовують до зондуючої зони електрофоретичної камери і формують послідовно розташовані в часі системи інтерференційних смуг та визначають параметри частинок водних розчинів. Одночасно додатковим джерелом освітлюють електрофоретичну комірку у вертикальній площині, зверху по нормалі до ячейки.
Keywords: освітлювання електрофоретичної комірки; когерентне випромінювання; електромеханічний модулятор; гелій-неоновий лазер; контрольно-вимірювальна техніка; дзета-потенціал; осцилограф; точність вимірювання; діапазон вимірювання; процеси електрофорезу