АНАЛІЗ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ СИСТЕМ КОМП’ЮТЕРНОЇ МАТЕМАТИКИ ДЛЯ РОЗВ’ЯЗАННЯ ЗАДАЧ МАТЕМАТИЧНОГО ПРОГРАМУВАННЯ. - Лаур, Д. Д.; Леонтьєва, Вікторія Володимирівна; Кондрат’єва, Н. О. (My University, 2024)
При розв’язанні практичних задач економічної, екологічної, біологічної галузей, соціальної сфери, галузей харчової, сільськогосподарської, машинобудівної і т.п. промисловості, досить часто використовується математичний апарат математичного програмування теорії дослідження операцій [1-3]. Зазвичай на практиці більшість отримуваних математичних моделей задач математичного програмування подаються у достатньо громіздкій формі, отримуваній за рахунок урахування великої кількості змінних моделей та великої розмірності системи обмежень